Nastupno predavanje – Dino Delač

U postupku izbora u zvanje predavača naš član Dino Delač je danas održao nastupno predavanje na temu Tehnologije kod električnih i hibridnih vozila pred studentima i nastavnicima studija Politehnike Sveučilišta u Rijeci.

Pročitajte više »

Nastupna predavanja

U tijeku je izbor čak dva naša člana u naslovnoj nastavno zvanje predavača. U postupku izbora danas je nastupno predavanje održao Zvonimir Lapov Padovan s temom Primjena 3D pisača u edukaciji, dok će Dino Delač svoje nastupno predavanje održati u petak 18. ožujka.

Pročitajte više »

Seminar “Jačanje kapaciteta APOLD Rijeka za provedbu programa popularizacije STEM-a među djecom i mladima”

U okviru projekta RASTEM održana su četiri seminara „Jačanje kapaciteta APOLD Rijeka za provedbu programa popularizacije STEM-a među djecom i mladima“ za članove Udruge. 18. listopada je Damir Purković održao prvi seminar pod naslovom „Osiguravanja ostvarivanja ishoda učenja u STEM području“, zatim je 20. prosinca Ivica Ančić održao seminar “Potencijalne prednosti online nastave za STEM područje“, pa 27. siječnja Dijana Malinić pod naslovom “Digitalni online alati u STEM području“, a niz je završio Zvonimir Lapov Padovan 24. veljače s temom “Primjena 3D printera u nastavi u STEM području“.

Pročitajte više »

Posjet HE Rijeka

Članovi udruge i studenti preddiplomskog studija Politehnike u utorak 9. studenog su posjetili hidroelektranu Rijeka. U sklopu posjete obišli su postrojenje za proizvodnju električne energije te se upoznali s načinima kako iz obnovljivih izvora energije namiriti potrebe za električnom energijom.

Pročitajte više »

Posjet STP Škurinje

Članovi udruge i studenti preddiplomskog studija Politehnike u ponedjeljak 25. listopada su posjetili stanicu za tehnički pregled vozila na Škurinjama. Domaćini su nam detaljno prikazali svaki korak u tehničkom pregledu vozila te pojasnili važnost ispravnog funkcioniranja osobnog vozila.

Pročitajte više »

Seminar projektno učenje

U svrhu jačanja kapaciteta udruge APOLD Rijeka za provedbu programa popularizacije STEM-a u okviru projekta RASTEM organizira se seminar “Definiranje ishoda učenja u projektnoj nastavi u STEM području”. Seminar će se održati s početkom u 17 sati u prostorijama POLIRI-a. Pozivamo sve članove udruge da nam se priključe u što većem broju.

Pročitajte više »

Realizacija programa Rano učenje robotike

Tijekom prosinca 2020. godine realiziran je program pod nazivom Rano učenje robotike. Zbog epidemioloških ograničenja i preporuka program je realiziran sa studentima Studija politehnike Sveučilišta u Rijeci, dok se planirane aktivnosti studenata s učenicima osnovnoškolske skupine nisu mogle realizirati

Pročitajte više »

Politehnika, Vol 4. broj 1.

25. lipnja objavljen je prvi ovogodišnji broj časopisa Politehnika: Časopis za tehnički odgoj i obrazovanje, Vol 4., broj 1. (2020), koji se objavljuje u pastnerstvu s udrugom APOLD Rijeka. Svi članci časopisa su dostupni u otvorenom pristupu, online, na poveznici

Pročitajte više »
"Izradu ove stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za Udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj stranice je isključiva odgovornost APOLD-a Rijeka.

www.strukturnifondovi.hr