Održan 2. STEM dan

Danas smo organizirali drugi STEM dan za učenike OŠ Vladimir Gortan. Isprobali su virtualnu stvarnost, Teslinu struju, Kolumbovo jaje, sami izradili STOP-ME igricu na radionici lemljenja te vidjeli 3D printer i gorivni članak na djelu. U petak idemo u Gornju Vežicu!

Pročitajte više »

STEM dan – trenutni plan

U okviru projekta RASTEM udruga APOLD Rijeka u partnerstvu sa Studijem politehnike Sveučilišta u Rijeci organizira STEM dan u osnovnim školama u i oko Rijeke. Trenutni plan je: 30. studenog – OŠ Vladimira Gortana2. prosinca – OŠ Gornja Vežica8. prosinca – OŠ Zvonka Cara13. prosinca – OŠ Trsat

Pročitajte više »

Održan 1. STEM dan

U srijedu 9. studenog 2022. godine u OŠ Vladimir Gortan održan je 1. STEM dan u okviru projekta RASTEM gdje je za 8.b razred održana radionica lemljenja na kojoj su učenici izrađivali vlastitu STOP-ME igricu. Sljedeći tjedan nastavljamo s 8.a razredom, te potom posjećujemo druge škole u i oko Rijeke.

Pročitajte više »

Studijsko putovanje u Labin

Članovi udruge APOLD Rijeka su 19. listopada 2022. godine u okviru projekta RASTEM posjetili CAREL Adriatic u Labinu, upoznali njen proizvodni program, obišli tvornicu te se upoznali s tehnologijom koju koriste i razvijaju.

Pročitajte više »

Posjet nastavnika tehničke kulture STEM laboratoriju

2. rujna 2022. godine nastavnici tehničke kulture Primorsko-goranske županije su u okviru Županijskog stručnog vijeća posjetili STEM laboratorij. Upoznali su se s mogućnostima laboratorija te su pozvani da nas sa svojim učenicima posjete te da nas u okviru STEM dana ugoste u svojim školama.

Pročitajte više »

Redovna godišnja Skupština udruge APOLD Rijeka

14. lipnja 2022. godine je održana redovna godišnja Skupština udruge APOLD Rijeka na kojoj su prikazani rezultati rada udruge u prošlo godini, kao i planovi za ovu godinu. Projekti udruge se financiraju sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke. Pozivamo sve članove da se još aktivnije uključe u postojeće projekte, kao i da doprinesu novim idejama i novim projektnim prijavama.

Pročitajte više »

STEM laboratorij radi punim kapacitetom

U tjednu iza nas STEM laboratorij je bio neprekidno zauzet. Osim nastave za studente politehnike, u njemu smo ugostili i učenike Katoličke osnovne škole Josip Pavlišić, te učenike Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka. Oni su bili prvi koji su radili i učili, ali i zabavili se na novonabavljenoj opremi u okviru projekta RASTEM. Ako biste htjeli i Vi upoznati što sve sadrži STEM laboratorij, slobodno nas kontaktirajte na projekt.rastem@gmail.com.

Pročitajte više »

Otvoreni dan STEM Laboratorija i Studija politehnike

Udruga APOLD Rijeka zajedno sa Studijem politehnike 7. lipnja 2022. godine u okviru projekta RASTEM organizira Otvoreni dan tijekom kojega će se svi zainteresirani moći upoznati s novim tehnologijama iz STEM područja, a koje budući inženjeri studiraju na preddiplomskom studiju politehnike. Sigurni smo da ćete u programu naći nešto zanimljivo za sebe pa dođite i uvjerite se koliko STEM može biti zanimljiv.

Pročitajte više »

Studijsko putovanje u Smiljan

Članovi udruge APOLD Rijeka su 22. travnja 2022. godine u okviru projekta RASTEM posjetili Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanu. Tom su prilikom prvi puta iskušali fotografiranje dronom koji čini dio STEM Laboratorija.

Pročitajte više »

Otvoren STEM Laboratorij

U utorak 19. travnja svečano je otvoren STEM Laboratorij kao trajni postav u okviru projekta RASTEM. Otvorenju su nazočili brojni članovi APOLD-a, studenti i djelatnici Sveučilišta u Rijeci te predstavnici medija. U nastavku možete vidjeti kako je tu vijest prenio Novi list.

Pročitajte više »

STEM bajka – gostovanje dr. sc. Damira Purkovića

U okviru projekta STEM bajka, kao dio Podcast STEM popular modula koji ima za cilj informirati opću populaciju o STEM-u, u podcast emisiji je gostovao voditelj studija Politehnike doc. dr. sc. Damir Purković. Ovaj projekt vodi Društvo pedagoga tehničke kulture Ogulin u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, a sufinanciran je sredstvima Europske unije i Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Pogledajte cjelokupnu emisiju na poveznici:

Pročitajte više »

Svečano otvorenje STEM Laboratorija

Akademsko politehničko društvo APOLD Rijeka i Studij politehnike Sveučilišta u Rijeci pozivaju vas na svečano otvorenje STEM Laboratorija. Otvorenje će se održati u utorak, 19. travnja 2022. godine. Sama svečanost započet će u 13 sati u prostoru Studija politehnike, Sveučilišna avenija 4, u okviru koje će se ukratko predstaviti projekt RASTEM i naglasiti važnost poučavanja u STEM području, nakon čega će uslijediti prigodni domjenak i obilazak laboratorija u manjim grupama.

Pročitajte više »
"Izradu ove stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za Udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj stranice je isključiva odgovornost APOLD-a Rijeka.

www.strukturnifondovi.hr